Hozzávalók:
- 1 kis fej vöröshagyma
- 25 dkg zellergumó
- 5 dkg vaj
- 1l szűrt húsleves
- 1-1dl tejszín, tejföl
- 1csapott ek. keményítő
- ½ mk. őrölt bors
A zöldségeket megtisztítjuk, a hagymát finomra,
a zellert kis kockákra vágjuk. Előbbit az olvasztott vajon megfonnyassztjuk,
majd a zellerrel még 1 percig sütjük. A levessel felöntjük, kb. 20 perc alatt
puhára főzzük. A tejszínt a tejföllel és a keményítővel simára keverjük, a
levest ezzel sűrítjük, azután áttörjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Tipp: Pirított, szeletelt baconnel tálaljuk, még ízletesebb lesz tőle a leves!
Tipp: Pirított, szeletelt baconnel tálaljuk, még ízletesebb lesz tőle a leves!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése