2012. január 8., vasárnap

Zellerkrémleves



Hozzávalók:
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 25 dkg zellergumó
  • 5 dkg vaj
  • 1l szűrt húsleves
  • 1-1dl tejszín, tejföl
  • 1csapott ek. keményítő
  • ½ mk. őrölt bors
A zöldségeket megtisztítjuk, a hagymát finomra, a zellert kis kockákra vágjuk. Előbbit az olvasztott vajon megfonnyassztjuk, majd a zellerrel még 1 percig sütjük. A levessel felöntjük, kb. 20 perc alatt puhára főzzük. A tejszínt a tejföllel és a keményítővel simára keverjük, a levest ezzel sűrítjük, azután áttörjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.


Tipp: Pirított, szeletelt baconnel tálaljuk, még ízletesebb lesz tőle a leves!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése