2012. január 12., csütörtök

Ínyenc csirkenyárs


Hozzávalók:
  • 50 dkg csirkemell
  • 12 dkg szeletelt bacon
  • 1 vöröshagyma
  • 1 lilahagyma
  • liszt
A tésztához:
  • 15-20 dkg liszt
  • 2 dl világos sör
  • 2 tojás
A sütéshez:
  • olaj

A csirkemellet 2 cm-es kockákra, a szalonnát és a hagymákat egyforma méretű szeletekre vágjuk. Váltakozva nyársra húzzuk: a csirkével kezdjük, lilahagyma, bacon, csirke, vöröshagyma, bacon, csirke stb. a sorrend, 5-6 csirkedarab kerüljön egy nyársra, a lényeg, hogy csirkével kezdjük, és csirkével zárjuk.
A tésztához a lisztet a sörrel és a tojásokkal simára keverjük, megsózzuk. A nyársakat lisztbe hempergetjük, majd a sörös tésztába mártjuk, és bő, forró olajban kb. 8 perc alatt megsütjük. Jól lecsöpögtetjük, a nyársat kihúzzuk belőle.

A húst ferdén felszelve tálaljuk, és füstölt sajtos burgonyapürével körítjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése