2012. január 8., vasárnap

Tejszínes-túrós gyümölcstorta


Hozzávalók:
Piskótához:
  • 2 tojás
  • 12,5 dkg cukor
  • 4 ek meleg víz
  • 10 dkg liszt
  • 1/2 cs sütőpor
Töltelék:
  • 25 dkg túró
  • 2 db 125 ml Danone sárgabarackos joghurt
  • 250 ml Hulala tejszín
  • 50 g porcukor
  • 1 cs zselatin fix
  • 3 fél őszibarack (konzerv)
Díszítés:
  • 4-5 fél őszibarack (konzerv)
  • expressz tortazselé színtelen
A piskótához felverjük a tojások fehérjét. A sárgákat, a cukorral, a vízzel habosra keverjük. A liszttel elkevert sütőport hozzákeverjük. Majd a legvégén beleforgatjuk a fehérjékből vert habot. 22-24 cm-es kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, beleöntjük a masszát.180°C-on tűpróbáig sütjük.

Ha megsült, rácson kihűtjük a piskótát. Közben felkockázzuk a barackot a töltelékhez.
Felverjük a tejszínt. A túrót áttörjük, a joghurttal, cukorral kikeverjük, majd hozzákeverjük a zselatin fixet. A tejszínből félreteszünk egy keveset a díszítéshez, a többit beleforgatjuk a túrós masszába. Legvégül a felkockázott barackot forgatjuk bele. A tortaformát kibéleljük folpack-kal. A piskótát beletesszük, rásimítjuk a tölteléket. Betesszük a hűtőbe 2 órát dermedni. Ezután a díszítéshez szánt barackokat vékonyra felszeljük, kidíszítjük vele a torta tetejét. Az expressz zselatinhoz 300 ml vízet mikróba felforralunk, hozzáöntjük a porhoz, és kézi habverővel simára keverjük, majd középről indulva rácsorgatjuk a torta tetejére. Hagyjuk megkötni, majd újra hűtőbe tesszük. Kb egy óra múlva kivehetjük a formából,  a félretett tejszínnel az oldalát besímítjuk, tetszés szerint a tetejét is feldíszíthetjük.

Bármilyen gyümölccsel elkészíthető, a joghurtot a kiválasztott gyümölcsnek megfelelően válasszunk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése