Hozzávalók:
Piskótához:
- 2 tojás
- 12,5 dkg cukor
- 4 ek meleg víz
- 10 dkg liszt
- 1/2 cs sütőpor
- 25 dkg túró
- 2 db 125 ml Danone sárgabarackos joghurt
- 250 ml Hulala tejszín
- 50 g porcukor
- 1 cs zselatin fix
- 3 fél őszibarack (konzerv)
- 4-5 fél őszibarack (konzerv)
- expressz tortazselé színtelen
Ha megsült, rácson kihűtjük a piskótát. Közben felkockázzuk a barackot a töltelékhez.
Felverjük a tejszínt. A túrót áttörjük, a joghurttal, cukorral kikeverjük, majd hozzákeverjük a zselatin fixet. A tejszínből félreteszünk egy keveset a díszítéshez, a többit beleforgatjuk a túrós masszába. Legvégül a felkockázott barackot forgatjuk bele. A tortaformát kibéleljük folpack-kal. A piskótát beletesszük, rásimítjuk a tölteléket. Betesszük a hűtőbe 2 órát dermedni. Ezután a díszítéshez szánt barackokat vékonyra felszeljük, kidíszítjük vele a torta tetejét. Az expressz zselatinhoz 300 ml vízet mikróba felforralunk, hozzáöntjük a porhoz, és kézi habverővel simára keverjük, majd középről indulva rácsorgatjuk a torta tetejére. Hagyjuk megkötni, majd újra hűtőbe tesszük. Kb egy óra múlva kivehetjük a formából, a félretett tejszínnel az oldalát besímítjuk, tetszés szerint a tetejét is feldíszíthetjük.
Bármilyen gyümölccsel elkészíthető, a joghurtot a kiválasztott gyümölcsnek megfelelően válasszunk!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése