2012. január 8., vasárnap

Gesztenyetorta






 Hozzávalók a tésztához: 6 tojás, 6 csapott ek cukor, 6 ek liszt, 1 ek kakaó
Krémhez: 250 g  Maroni fehérarany gesztenyepüré, 2 ek porcukor, 1 ek rum, 5 dl tejszín, 1 csomag zselatin fix
Díszítéshez: 150 g Maroni fehérarany gesztenyepüré, 60 g étcsoki

Elkészítés:  A tojások fehérjét 4 ek cukorral kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a maradék cukorral fehéredésig verjük. A kétféle habot egymásba forgatjuk, közben hozzáadjuk a szitált lisztet is és a kakaót. 22 cm-es kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a tésztát és 175 fokon alsó-felső sütésen kb 30 perc alatt megsütjük. Tűpróba!! Utána rácson hagyjuk kihűlni. A krémhez a tejszínt, a cukorral kemény habbá verjük. A Maroni fehérarany gesztenyemasszát a rummal, és 2 kanál felvert tejszínnel kikeverjük, majd hozzákeverjük a zselatin fixet is, végül beleforgatjuk a tejszínt is. A tésztát 3 lapra felszeljük. A lapok közé töltjük a krémet, és bevonjuk vele a torta tetejét és az oldalát is. Egy kevés krémet hagyjunk a díszítéshez is. Elkészítjük a gesztenyeszíveket a Maroni fehérarany gesztenypüréből. Majd felolvasztott étcsokiba mártjuk. A tortát ízlés szerint díszítjük a krémmel, és a gesztenye szívekkel.

További gesztenyés receptek: http://gesztenyepure.hu/


A 2. gesztenyetortám, csak a díszítést átgondoltam :-)



Szilvi féle elkészítésben:



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése