2012. január 8., vasárnap

Túróval töltött karaj



Hozzávalók 8 személyre: 16 szelet karaj, 50 dkg túró, 50 dkg szeletelt bacon, só, bors, petrezselyem, póréhagyma, snidling, majoránna, 1 pohár tejföl, salátalevél, koktélparadicsom

Elkészítés: A karajt kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A túrót összekeverjük a tejföllel, a felkarikázott póréhagymával és a finomra vágott zöldfűszerekkel (póréhagyma zöldjével is). Minden szelet karaj közepére teszünk a fűszeres túróból. Összehajtogatjuk, baconnel körbetekerjük, majd egyenként alufóliába csomagoljuk, és egy tepsibe tesszük. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 1 óra alatt megsütjük. Ezután kicsomagoljuk az alufóliából, majd visszatesszük a sütőbe, és pár perc alatt aranybarnára sütjük. A húsokat salátaágyon, félbevágott koktélparadicsommal tálaljuk. Mellé burgonyapürét halmozunk, amit meglocsolhatunk a húsból kifőtt ízletes szafttal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése