2012. január 8., vasárnap

Pikáns perec



Hozzávalók: Fél kg liszt, 7 gramm szárított élesztő, olivaolaj, 3 dl melegvíz, só, teáskanál cukor

Töltelék: 1 tubus pizzakrém, 10 dkg pick szögedi sonka, 15 dkg reszelt trappista sajt, 1 tojás 

A lisztből, élesztőből 3 evőkanál olajból, a melegvízből, cukorból és sóból tésztát gyúrok. Kb 10 percig gyúrom, amíg jó „gumis” nem lesz az állaga. Kelesztem minimum 1 óráig. Elkészítem közben a tölteléket. A pizzakrémet egy tálkába nyomom.  A sonkát nagyon vékony darabokra aprítom. Hozzáadom a krémhez, és belekeverek egy kevés reszelt sajtot is. Ha megkelt, ketté veszem a tésztát. Lisztezett munkalapon nagyon vékonyra kinyújtom.  4cm széles csíkokat vágok belőle.  A csíkokat megkenem a krémmel, majd a hosszabbik oldalának széleit egymásra hajtom és összenyomkodom. Ezt a hosszú csíkot felvágom 3 darabra, és mindegyik darabból perecet formálok. A pereceket sütőpapírral bélelt tepsibe teszem. Megkenem tojással, megszórom reszelt sajttal. Előmelegített 250 fokos sütőben 10 percig sütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése