Hozzávalók: 6 szelet karaj, 1 fej lilahagyma, 6 szelet baconszalonna, parasztkolbász, só, bors
Mártáshoz: 5 dkg vaj, 5 dkg liszt, 1,5 dl tej, 10 dkg reszelt trappista sajt, 1 db karaván snack, só, bors
Elkészítés: A húst vékonyra klopfoljuk. Megsózzuk, borsozzuk. Minden szelet húsra, karikára szelt lilahagymát, 5 szelet parasztkolbászt, egy kevés reszelt sajtot teszünk, majd felgöngyöljük. Baconnel körbetekerjük, tepsibe tesszük. Lefedjük alufóliával. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 35 percig sütjük. Ezután az alufóliát levesszük róla, a szaftjából csak egy keveset hagyunk a húsok alatt. A többi szaftot félretesszük a mártáshoz. A húst fólia nélkül visszatesszük még 10 percre, míg szépen megpirul. Közben elkészítjük a mártást. Ehhez egy gyorsforralóban felolvasztjuk a vajat, elkeverjük benne a lisztet. Folytonos keverés közben hozzáöntjük a tejet, a húsból kisült szaftot, majd végül a reszelt trappista és a reszelt karaván snacket. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A kívánt sűrűséget tejjel szabályozhatjuk. Ha elkészült krokettel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése