2012. január 8., vasárnap

Ínyenc zöldségraguleves





Hozzávalók: 1 nagyobb fej vöröshagyma, 4-5 szál répa, 250 g borsó, 2-3 ek liszt, 3 ek olaj, só, ételízesítő,
1 csomag sonkás tortellini

Elkészítés: Az olajon megpároljuk az apró kockára vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a karikára szelt sárgarépát. Pár percig pároljuk, majd hozzáadjuk a borsót. Megszórjuk a liszttel, összeforgatjuk, majd felöntjük vízzel. Sózzuk. Addig főzzük, míg a borsó megpuhul. Közben megkevergetjük és ízlés szerint adunk hozzá vegetát. A tortellinit 5-6 perc alatt kifőzzük sós, bő vízben. Ha kész, leszűrjük, egy kis olajjal meglocsoljuk, hogy ne ragadjanak össze. Tálaláskor 4-5 szem tortellinit teszünk a tányérokra, majd erre merítjük a levest.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése