2012. május 22., kedd

Magyaros karaj párizsi bundában burgonyás rétessel


Hozzávalók:
  • 6 szelet karaj
  • 1 tejszínes tömlős krémsajt
  • 100 g paprikás snack kolbász
  • 1 fej lilahagyma
  • tojás
  • liszt
Elkészítés:
A karaj szeleteket kiklopfoljuk. A kolbászt ledaráljuk, majd hozzákeverjük a krémsajtot, és a felaprított lilahagymát. Ebből a töltelékből minden hús szeletre teszünk, majd feltekerjük. Először lisztbe, majd tojásba és újból lisztbe mártjuk. Forró olajban kisütjük.

Burgonyás rétes:
  • 60 dkg burgonya
  • 1 dl tejföl
  • 1 tojás
  • 2 kk só
  • fél kk bors
  • pici fej vöröshagyma
  • 3 réteslap
  • kenéshez tejföl+olaj
Elkészítés:
A burgonyát egészben, hámozva MicroGourmet-be megpároljuk, akinek nincs párolója, akkor héjastul egészben megfőzzük. Ezután lereszeljük, hozzáadjuk a tojást, a tejfölt, sót, borsot, és az aprított hagymát. Jól kikeverjük. 3 db réteslapot egymásra teszünk. Megkenjük egy kis tejfölben elkevert olajjal. Ráhalmozzuk a burgonyás masszát a réteslap szélétől pár centivel beljebb. Majd feltekerjük. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük. Megkenjük szintén a tejföl-olaj keverékkel a tetejét. 180°C-ra előmelegített sütőben  30-40 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése