2012. május 8., kedd

Napraforgó (sós)



Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 140 g joghurt
  • 3 ek. olaj
  • 1,5 tk. só
  • 1 ek. cukor
  • kb. 1,8 dl víz
  • 2 dkg élesztő


Töltelékhez:
  • 1 tömlős krémsajt
  • 1 rúd száraz kolbász
  • lilahagyma
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 tojás a tetejére


Elkészítés:
A tészta hozzávalóit egy tálba öntjük. Az élesztőt felfuttatjuk a joghurtban. Összedolgozzuk jól a tésztát úgy, hogy a kenyértésztánál kissé lágyabb, de nem ragacsos tésztát dagasztunk. Kelesztő tálban duplájára kelesztjük. A töltelékhez, a kolbászt ledaráljuk, a lilahagymát apró kockákra vágjuk, és belekeverjük a tejszínes krémsajtba. Ezután enyhén lisztezett felületre borítjuk, négy egyenlő részre vágjuk. Az egyik tésztát kb. 2-3 mm vastag kör alakra nyújtjuk, majd egy sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük. Megkenjük a töltelékkel, szórunk rá sajtot. Kinyújtjuk a következő lapot és befedjük vele a tölteléket. Egy poharat lisztbe mártunk, majd a tészta közepét megnyomjuk vele, de ügyeljünk, hogy ne szakítsa át a tésztát. Ez lesz a napraforgó közepe. Egy pizzavágóval felcsíkozzuk a tésztát, majd minden csíkot tetszés szerint kétszer vagy háromszor megtekerünk. Kb. 30 percig hagyjuk pihenni, majd egész felvert tojással lekenjük. A közepét megszórjuk reszelt sajttal. Majd 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt szép pirosra sütjük.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése