Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 1 tojás
- 140 g joghurt
- 3 ek. olaj
- 1,5 tk. só
- 1 ek. cukor
- kb. 1,8 dl víz
- 2 dkg élesztő
Töltelékhez:
- 1 tömlős krémsajt
- 1 rúd száraz kolbász
- lilahagyma
- 10 dkg reszelt sajt
- 1
tojás a tetejére
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit
egy tálba öntjük. Az élesztőt felfuttatjuk a joghurtban. Összedolgozzuk jól a
tésztát úgy, hogy a kenyértésztánál kissé lágyabb, de nem ragacsos tésztát
dagasztunk. Kelesztő tálban duplájára kelesztjük. A töltelékhez, a kolbászt
ledaráljuk, a lilahagymát apró kockákra vágjuk, és belekeverjük a tejszínes
krémsajtba. Ezután enyhén lisztezett felületre borítjuk, négy egyenlő részre
vágjuk. Az egyik tésztát kb. 2-3 mm vastag kör alakra nyújtjuk, majd egy
sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük. Megkenjük a töltelékkel, szórunk rá
sajtot. Kinyújtjuk a következő lapot és befedjük vele a tölteléket. Egy poharat
lisztbe mártunk, majd a tészta közepét megnyomjuk vele, de ügyeljünk, hogy ne
szakítsa át a tésztát. Ez lesz a napraforgó közepe. Egy pizzavágóval
felcsíkozzuk a tésztát, majd minden csíkot tetszés szerint kétszer vagy
háromszor megtekerünk. Kb. 30 percig hagyjuk pihenni, majd egész felvert
tojással lekenjük. A közepét megszórjuk reszelt sajttal. Majd 180 fokra
előmelegített sütőben 15 perc alatt szép pirosra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése