Tészta:
- 600 g finomliszt
- 300 ml tej
- 50 g élesztő
- 1 tk kristálycukor
- 150 ml olaj
- 1/2 ek ételízesítő
- 1 tk szárított oregánó
- 100 ml ketchup
- pizza fűszerkeverék
- 100 g sonka
- 150 g eidami lapkasajt (8szelet)
- 1 tojás
- reszelt sajt
A tejet kelesztőtálban meglangyosítjuk a mikróban alacsony fokozaton. Belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, ezt elkeverjük. 15 percet kelesztjük. Ezután összedolgozzuk a liszttel, olajjal, ételízesítővel, oreganóval. Hólyagosra dolgozzuk a tésztát. Kelesztjük kb. 20 percig, majd 5 részre vágjuk. Mindegyiket kinyújtjuk kör alakúra. Megkenjük a pizza fűszerrel kikevert ketchuppel, majd szeleteljük fel 8 háromszögre. Mindegyik lapkasajtot 5 csíkra vágjuk, a sonkából is 40 csíkot vágunk. Minden háromszögre teszünk egy csík sajtot, és sonkát, majd feltekerjük. A kifliket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Megkenjük tojással, megszórjuk reszelt sajttal. 185 °C-ra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.
Ebből az adagból 40 kifli készül.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése