2012. május 12., szombat

Pizzás kifli


Hozzávalók:
Tészta:

  • 600 g finomliszt
  • 300 ml tej
  • 50 g élesztő
  • 1 tk kristálycukor
  • 150 ml olaj
  • 1/2 ek ételízesítő
  • 1 tk szárított oregánó
Töltelék:
  • 100 ml ketchup
  • pizza fűszerkeverék
  • 100 g sonka
  • 150 g eidami lapkasajt (8szelet)
Tetejére:
  • 1 tojás
  • reszelt sajt
Elkészítés:
A tejet kelesztőtálban meglangyosítjuk a mikróban alacsony fokozaton. Belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, ezt elkeverjük. 15 percet kelesztjük. Ezután összedolgozzuk a liszttel, olajjal, ételízesítővel, oreganóval. Hólyagosra dolgozzuk a tésztát. Kelesztjük kb. 20 percig, majd 5 részre vágjuk. Mindegyiket kinyújtjuk kör alakúra. Megkenjük a pizza fűszerrel kikevert ketchuppel, majd szeleteljük fel 8 háromszögre. Mindegyik lapkasajtot 5 csíkra vágjuk, a sonkából is 40 csíkot vágunk. Minden háromszögre teszünk egy csík sajtot, és sonkát, majd feltekerjük. A kifliket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Megkenjük tojással, megszórjuk reszelt sajttal. 185 °C-ra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.

Ebből az adagból 40 kifli készül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése