Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 1 tojás
- 140 g joghurt
- 3 ek. olaj
- 1 tk. só
- 2 ek. gyümölcscukor
- 1,8 dl víz
- 2 dkg élesztő
+ 1 tojás a lekenéshez
Töltelékhez:
- 4 dkg vaj
- 2 ek. gyümölcscukor
- 1,5 tk. kakaó
- fél tk. rum
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit egy tálba
öntjük. Az élesztőt felfuttatjuk a joghurtban. Összedolgozzuk jól a tésztát
úgy, hogy a kenyértésztánál kissé lágyabb, de nem ragacsos tésztát dagasztunk.
Kelesztő tálban duplájára kelesztjük. A töltelékhez a hozzávalókat jól kikeverjük..
Ezután enyhén lisztezett felületre borítjuk a tésztát, négy egyenlő részre
vágjuk. Az egyik tésztát kb. 2-3 mm vastag kör alakra nyújtjuk, majd egy
sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük. Megkenjük a töltelékkel. Kinyújtjuk a
következő lapot és befedjük vele a tölteléket. Egy poharat lisztbe mártunk,
majd a tészta közepét megnyomjuk vele, de ügyeljünk, hogy ne szakítsa át a
tésztát. Ez lesz a napraforgó közepe. Egy pizzavágóval felcsíkozzuk a tésztát,
majd minden csíkot tetszés szerint kétszer vagy háromszor megtekerünk. Kb. 30
percig hagyjuk pihenni, majd egész felvert tojással lekenjük. Majd 180 fokra
előmelegített sütőben 15 perc alatt szép pirosra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése