2012. május 6., vasárnap

Tiramisu torta

Hozzávalók:
Tésztához:
  • 100 g kristálycukor
  • 4 tojás
  • 1 cs vanilíás cukor
  • 150 g liszt
  • 1 tk sütőpor
Krém:
  • 100 ml főzött kávé
  • 1 kk mandula aroma
  • 100 g porcukor
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml tejszín
Tetejére: kakaópor

Elkészítés:
A cukorral kikeverjük a tojásokat, majd hozzákeverjük a többi hozzávalót is. Egy 22 cm-es átmérőjű kapcsos tortaforma alját kibélejük sütőpapírral, az oldalát pedig margarinnal kikenjük, belisztezzük. Beleöntjük a tésztát. 160°C-on, 45 percig sütjük. Ha kihűlt, vizszíntesen 3 részre vágjuk. A kávéba belekeverjük a mandula aromát. A tejszínt felverjük, a mascarponét a cukorral kikeverjük. Beleforgatjuk a tejszínhabot. A tészta alsó lapját meglocsoljuk a kávéval, rákenjük a krém 1/3-át. Jöhet a következő tészta lap, szintén meglocsoljuk, rákenjük a krémet. Az utolsó lapot ráhelyezzük, megkenjük a krémmel, bevonjuk a torta oldalát is, és a maradék krémmel tetszés szerint feldiszítjük. Hagyjuk dermedni a hűtőben. Tálalás előtt szórjuk meg kakaóporral.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése