2013. január 28., hétfő

Réteges csirkemell

Hozzávalók:
  • 4 db csirkemell
  • 2 csomag szeletelt bacon
  • reszelt sajt
  • tojás
  • liszt
Elkészítés:
A csirkemellekből szeleteket vágunk vízszintesen. Kb. 3 vagy 4 szelet jön ki egy csirkemellből. Picit kiklopfoljuk a szeleteket, sózzuk. A tepsinket (én Tupperware ultra pro lasagne sütőt használom, ami 24x31-es méretű) kibéleljük a baconszeletekkel  a hosszúkás oldalon két sorban, úgy, hogy kilógjon a tepsiből, mert majd ráhajtjuk a húsra őket. A csirkemelleket előbb lisztbe,tojásba majd újra lisztbe mártjuk, ezután beletesszük a tepsibe. Reszelt sajttal beborítjuk, arra jönnek új rétegként a maradék szeletek. A végén befedjük a kilógó baconnel. A tepsit lefedjük alufóliával. 180 fokos előmelegített sütőbe, 30 percig sütjük. Azután levesszük az alufóliát és addig sütjük, míg szép piros nem lesz. Krumplipürével, és párolt káposztával tálaltam.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése