Hozzávalók:
piskótához:
- 6 tojás
- 6 ek cukor
- 6 ek liszt
- 1 ek kakópor
- 150 ml Hulala tejszín
- 180 g ledarált étcsokoládé
- 1 kk zselatin fix
A tojások fehérjét 4 ek cukorral kemény habbá verjük, a sárgáját a maradék 2 ek cukorral fehéredésig verjük, majd belekeverjük a fehérje habot, és lassan adagolva hozzákeverjük a kakaót és a lisztet. Egy 30x40-es tepsit kibélelünk sütőpapírral. 175 fokos előmelegítettsütőbe kb. 30 percig, tűpróbáig sütjük. Ha megsült, rácson hagyjuk kihűlni. A krémhez, elkezdjük felverni a tejszínt, közben hozzáadjuk a csokoládét, és a zselatin fixet. Ha kihűlt a piskóta, akkor a 30x40-es téglalapbóllevágunk egy 10x30 cm-es csíkot. Ebből pogácsa szaggatóval 4 kört szaggatunk, ezek lesznek a kerekek. Ezeket vizszíntesen kettévágjuk és megkenjük krémmel. A maradék 30x30-as tésztát két részra vágjuk. Amiket a krémmel összeragasztunk. Ezután kialakítjuk belőle a formát, hozzáragasztjuk krémmel a kerekeket is.
A diszítéshez:
- 350 ml tejszín
- zöld ételszínező
- fekete ételszínező
- 2 ek porcukor
- 2 kk zselatin fix
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése