2013. január 27., vasárnap

Quad torta

Ez a torta keresztfiam 4. szülinapjára készült. Quad torta volt a kívánsága, hát így sikerült. Azt hiszem elsőre azért nem lett olyan rossz, ízre szerintem nagyon finom lett:

Hozzávalók:
piskótához:
  • 6 tojás
  • 6 ek cukor
  • 6 ek liszt
  • 1 ek kakópor
krémhez:
  • 150 ml Hulala tejszín
  • 180 g ledarált étcsokoládé
  • 1 kk zselatin fix
Elkészítés:
A tojások fehérjét 4 ek cukorral kemény habbá verjük, a sárgáját a maradék 2 ek cukorral fehéredésig verjük, majd belekeverjük a fehérje habot, és lassan adagolva hozzákeverjük a kakaót és a lisztet. Egy 30x40-es tepsit kibélelünk sütőpapírral. 175 fokos előmelegítettsütőbe kb. 30 percig, tűpróbáig sütjük. Ha megsült, rácson hagyjuk kihűlni. A krémhez, elkezdjük felverni a tejszínt, közben hozzáadjuk a csokoládét, és a zselatin fixet. Ha kihűlt a piskóta, akkor a 30x40-es téglalapbóllevágunk egy 10x30 cm-es csíkot. Ebből pogácsa szaggatóval 4 kört szaggatunk, ezek lesznek a kerekek. Ezeket vizszíntesen kettévágjuk és megkenjük krémmel. A maradék 30x30-as tésztát két részra vágjuk. Amiket a krémmel összeragasztunk. Ezután kialakítjuk belőle a formát, hozzáragasztjuk krémmel a kerekeket is. 

A diszítéshez:
  • 350 ml tejszín
  • zöld ételszínező
  • fekete ételszínező
  • 2 ek porcukor
  • 2 kk zselatin fix
A tejszínt kétfelé vesszük egy 200 ml, és egy 150 ml-re. A 200 ml-be cseppentünk a fekete ételszínezőből, és hozzáadunk 1 ek porcukrot és 1 kk zselatin fixet. Felverjük, majd csillagcsőrös habzsákba téve kidiszítjuk a formát. Ezután a 150 ml tejszínbe cseppentünk a zöld színű ételszínezőből, hozzáadjuk a maradék cukrot, zselatin fixet, és felverjük. Ezt szintén csillagcsőrös habzsákba tesszük és befejezzük a diszítést.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése