- 40 dkg szűzpecsenye
- 2 evőkanál olaj
- 2 db zsemle
- 0.5 liter tej
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 szelet szalonna (felkockázva)
- 2 db tojás
- só, bors
- szerecsendió reszelék
- 0.5 csokor petrezselyem
- 1 evőkanál aprított snidling
- 10 dkg trappista sajt
- 1 dl félszáraz fehérbor
A lehártyázott szűzpecsenyét 10korongra vágjuk, enyhén kiverjük. A teflonserpenyőt kikenjük némi olajjal, a szeleteket 3-3 perc alatt mindkét oldalukon pirosasra sütjük, kivesszük.
A zsemléket tejben megáztatjuk, alaposan kinyomkodjuk, összekeverjük a felvert tojással. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a felapírott petrezselymet, snidlinget. Összeállítjuk a zsemlés masszát.
A hússütésből visszamaradt zsiradékhoz 2 evőkanál olajat adunk, megfuttatjuk benne az apróra vágott vöröshagymát, az áttört fokhagymát, és a felkockázott szalonnát.Hozzáadjuk a tojásos zsemlés masszát pár percig sütjük, amíg összeáll.
A tepsit kevés olajjal kikenjük beletesszük a sült húsokat, ráhalmozzuk a zsemlés masszát, búbokká formáljuk, aláöntjük a fehérbort, betoljuk a 170 fokra előmelegített sütőbe, 25 percig sütjük, kivesszük, ráreszeljük a sajtot, és még 10 percre visszatoljuk a sütőbe.
A zsemléket tejben megáztatjuk, alaposan kinyomkodjuk, összekeverjük a felvert tojással. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a felapírott petrezselymet, snidlinget. Összeállítjuk a zsemlés masszát.
A hússütésből visszamaradt zsiradékhoz 2 evőkanál olajat adunk, megfuttatjuk benne az apróra vágott vöröshagymát, az áttört fokhagymát, és a felkockázott szalonnát.Hozzáadjuk a tojásos zsemlés masszát pár percig sütjük, amíg összeáll.
A tepsit kevés olajjal kikenjük beletesszük a sült húsokat, ráhalmozzuk a zsemlés masszát, búbokká formáljuk, aláöntjük a fehérbort, betoljuk a 170 fokra előmelegített sütőbe, 25 percig sütjük, kivesszük, ráreszeljük a sajtot, és még 10 percre visszatoljuk a sütőbe.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése