2013. január 27., vasárnap

Búbos pecsenye

Hozzávalók:
  • 40 dkg szűzpecsenye
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 db zsemle
  • 0.5 liter tej
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 szelet szalonna (felkockázva)
  • 2 db tojás
  • só, bors
  • szerecsendió reszelék
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • 1 evőkanál aprított snidling
  • 10 dkg trappista sajt
  • 1 dl félszáraz fehérbor
Elkészítés:
A lehártyázott szűzpecsenyét 10korongra vágjuk, enyhén kiverjük. A teflonserpenyőt kikenjük némi olajjal, a szeleteket 3-3 perc alatt mindkét oldalukon pirosasra sütjük, kivesszük.
A zsemléket tejben megáztatjuk, alaposan kinyomkodjuk, összekeverjük a felvert tojással. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a felapírott petrezselymet, snidlinget. Összeállítjuk a zsemlés masszát.
A hússütésből visszamaradt zsiradékhoz 2 evőkanál olajat adunk, megfuttatjuk benne az apróra vágott vöröshagymát, az áttört fokhagymát, és a felkockázott szalonnát.Hozzáadjuk a tojásos zsemlés masszát pár percig sütjük, amíg összeáll.
A tepsit kevés olajjal kikenjük beletesszük a sült húsokat, ráhalmozzuk a zsemlés masszát, búbokká formáljuk, aláöntjük a fehérbort, betoljuk a 170 fokra előmelegített sütőbe, 25 percig sütjük, kivesszük, ráreszeljük a sajtot, és még 10 percre visszatoljuk a sütőbe.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése