2013. január 27., vasárnap

Aszalt szilvával töltött csirkemell

Hozzávalók:
  • 9 szelet csirkemellfilé
  • 5 szelet bacon
  • 1 cs aszalt szilva
  • reszelt füstölt sajt
  • 2 alma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 dl fehérbor
  • kevés margarin vagy vaj
Elkészítés:
A csirkemellfiléket sózzuk, borsozzuk. Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk. Majd felkarikázzuk. A hagymát megtisztítjuk és felkarikázzuk. A tepsi aljába tesszük az almakarikákat, rátesszük a hagymakarikákat is.  Egy szelet hús közepére reszelt sajtot szórunk. teszünk rá 3 db aszalt szilvát, majd felgöngyöljük. Fél szelet bacont tekerünk rá.


Aláöntjük a fehérbort. Vajdarabkákat teszünk a húsok közé. Lefedjük alufóliával a tepsit, majd 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 40 percet sütjük, azután levesszük róla a fóliát. Visszatesszük 10 percre , míg megpirul. Ha kész a húst átteszük egy tálra. A megsült almát, hagymát a kifőtt lével együtt leturmixoljuk, és ezzel a mártással és krokettel kínáljuk.










 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése