2012. február 7., kedd

Pásztortarhonya


Hozzávalók:

  • 5 dkg füstölt szalonna felkockázva vagy kockázott bacon
  • 2 ek. olaj
  • 1vöröshagyma
  • 40-45 dkg burgonya
  • 25 dkg tarhonya
  • 1 mk. őrölt feketebors
  • 1 kk. pirospaprika
  • 1 kk. só
  • 15 dkg paraszt- vagy házikolbász
A burgonyát megpucoljuk, és kb. 1,5 cm-s kockákra vágjuk. A szalonna zsírját egy edényben az olajon kissé kiolvasztjuk. Közben a hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk. A szalonnára szórjuk és 2 perc alatt üvegesre sütjük. A tarhonyát a hagymás alapra öntjük, és megkeverve aranysárgára pirítjuk. Ez kb. 2 perc. Lehúzzuk a tűzről, a borsot, pirospaprikát, sót belekeverjük, 7dl vízzel felöntjük, majd nagy lángon felforraljuk. Hozzáadjuk a burgonyát, majd lefedve kis lángra állítjuk. A kolbászt-miután bőrét lehúztuk- felszeleteljük, és ezt is hozzákeverjük. Kb. 15-20 percig pároljuk. Ezalatt szinte minden levét elfövi. A tűzről lehúzzuk, átkeverjük, de hagyjuk a fedő alatt még. Mire a leves után tálaljuk minden szem tökéletesen megpuhul.

Készítettem fázis fotókat is: 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése