2012. február 14., kedd

Langalló

Hozzávalók a tésztához:
  • 2,5 dkg élesztő
  • 25 ml langyos víz
  • 50 dkg liszt
  • 1 ek. só
  • 25 ml olaj
  • 225 ml víz
Feltét:
  • 1,5 dl tejföl
  • 1 csipet só
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • kockázott bacon
  • lilahagyma
  • kukorica
  • reszelt sajt
Elkészítés:
Futtassuk fel az élesztőt a langyos vízben, majd keverjük össze a liszttel, sóval, olajjal és a vízzel. Dagasszuk ki a tésztát, és kelesszük meleg helyen legalább fél órát.

Ha megkelt kinyújtom a gáztepsi méretére, majd belehelyezem a tepsibe. A tejfölt megsózzuk, belekeverjük a zúzott fokhagymát. Rákenjük a tésztára. Ezután ízlés szerint megpakoljuk a baconnel, karikákra vágott lilahagymával, kukoricával. Tetejére reszelt sajtot szórunk. 220 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése