2013. március 30., szombat

Húsvéti kalács


Hozzávalók:
  • 2,5 dl habtejszín
  • 1 egész tojás
  • 1 tojásfehérje
  • csipet só
  • 3 ek. cukor
  • 50 dkg liszt
  • 2 dkg élesztő
Tetejére:
  • 1 tojás
Elkészítés:
A lisztet beleszitáljuk egy tálba, hozzáadjuk a sót, cukrot, az egész tojást, tojásfehérjét és belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáöntjük a tejszínt és a robotgép dagasztókarjával összedolgozzuk a tésztát. Kelesztőtálba kelesztem fél órát. Azután lisztezett felületen 6 részre osztom a tésztát. Egyesével kisodrom őket, majd hatosfonással összefonom. Sütőpapírral bélelt tespibe teszem, még 30 percet kelesztem. Azután lekenem a felvert tojással, és 180 fokra előmelegített sütőben alsó-felső sütésen 30 perc alatt megsütöm. Tűpróbát mindenképp végezzünk!

Kettő készült ma:

1. sütés:


2. sütés:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése