Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 15 dkg Rama
- 10 dkg porcukor
- 2 tojássárgája
Töltelékhez:
- 40 dkg darált mák
- 7 dkg darált keksz
- 1 tk. őrölt fahéj
- 1 citrom reszelt héja
- 1 ek méz
- 1 dl víz
- 20 dkg cukor
- szilvalekvár
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Fóliába csomagoljuk és fél órára hűtőbe tesszük. A piteforma alját kibáleljük papírral. Ezután a tészta kétharmadát kinyújtjuk akkorára, hogy ki tudjuk bélelni vele a formánkat, és az oldalára is jusson. Sütőpapírral lefedjük a linzerlap tetejét és rizst vagy babot öntünk a forma feléig, hogy sütéskor ne hólyagosodjon fel a tészta. 170°C-ora előmelegített sütőbe tesszük és 15 perc alatt elősütjük, majd ezután leszedjük róla a sütőpapírps rizsnehezéket.
A töltelékhez a mákot, kekszet, fahéjat és a citrom héját összekeverjük. A mézet, vizet, cukrot felhevítjük, majd a mákos keverékre öntjük és jól elkeverjük. A linzertésztát megkenjük szilvalekvárral, erre halmozzuk a mákos tölteléket. A maradék tésztát kinyújtjuk és befedjük vele a pitét. A tetejét ízlés szerint diszíthetjük. Felvert tojással lekenjük majd 170°C-ra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése