Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 2 dkg élesztő
- 3 dl tejszín
- 3 ek. cukor
- 2 csipet só
- 4 dkg olvasztott vaj
Mák töltelékhez:
- 40 dkg darált mák
- 25 dkg porcukor
- 2 cs. vaníliás cukor
- 2 dl tej
Dió töltelékhez:
- 40 dkg darált dió
- 25 dkg porcukor
- 2 cs. vaníliás cukor
- 2 dl tej
Elkészítés:
1 dl langyos tejszínbe szórunk egy kis cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk. Egy tálba tesszük a lisztet, Hozzáadjuk a sót, cukrot, a maradék tejszínt és felfuttatott élesztőt, majd jól kidagasztjuk. Amikor már nem ragcsos, és elválik az edény falától, akkor hozzáadjuk az olvasztott vajat és ezt is beledolgozzuk. Letakarjuk és duplájára kelesztjük.
Közben elkészítjük a kétféle tölteléket. A mákot elkeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, majd felfőzzük a tejjel. A dióval ugyanezt tesszük, Kihűtjük őket. Miután megkelt a tészta ketté vesszük. Kinyújtjuk vékonyra az első adagot. Rákenjük az egyik tölteléket, majd feltekerjük, mint a bejglit. Ezután hosszában kettévágjuk, de az egyik végét egyben hagyjuk. Lazán összetekerjük, majd egy sütőpapírral bélelt formába tesszük. Ezt megismételjük a maradék tésztával és a másik töltelékkel. Letakarjuk a tekercseket és hagyjuk még fél órát kelni. Ezután 170°C-on kb. 45 percig sütjük. Ha megsült rácson hagyjuk kihűlni. A tetejét porcukorral megszórjuk.
Köszönöm ! Nagyon trükkös, ha elkészült küldök képet :)
VálaszTörlés;)Várom
Törlés