Hozzávalók (kb. 50 db):
- 200 g dióbél
- 200 g kristálycukor
- 2 db tojásfehérje
- 25 g kakaópor
- 25 g méz
- 1 csipet só
- tojásfehérje és porcukor a cukormázhoz
Elkészítés: A dióbelet és a kristálycukrot mixerben aprítsuk össze. Öntsük egy tálba, adjuk hozzá a mézet, és a kakaót, keverjük jól össze. A tojásfehérjét egy csipet sóval vejük kemény habbá. Keverjük bele a diós-kakaós keverékbe. Két kiskanállal formázzunk golyókat és tegyük sütőpapírral bélelt sütőlemezre. Hagyjunk bőven távolságot a golyók között, mert megdagadnak sütés közben. 180 fokos sütőben 15 percig süssük. Hagyjuk kihűlni a sütőlemezen, mielőtt leszedjük. Ha kihült cukormázzal kenjük meg a tetejüket, és hagyjuk száradni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése