2012. október 20., szombat

Őszi szelet

Hozzávalók:
  • 6 tojás
  • 6 ek. porcukor
  • 6 ek. liszt
  • 2 ek. kakaó
  • fél csomag sütőpor
Krém:
  • 250 g gesztenyemassza
  • 100 g aszaltszilva
  • 250 ml tejszín
  • 2 ek. porcukor
Elkészítés:
A tojásfehérjét felverjük 4 ek. porcukorral. A tojások sárgáját a maradék 2 ek. porcukorral kikeverjük. Majd hozzáadjuk a fehérjehabot és a lisztes-,sütőporos-,kakaós keveréket és egynemű masszává dolgozzuk. Kibélelünk egy tepsit sütőpapírral, beleöntjük a masszát. 175 fokos sütőben 30 percig sütjük. Tűpróba! Hagyjuk kihűlni a tésztát. Ha kihűlt keresztben kettévágjuk. A krémhez felverjük a tejszínt. Az aszalt szilvát összedaraboljuk, egy másik keverőedénybe öntjük, hozzáreszeljük a gesztenyemasszát, adunk még hozzá 2 ek. cukrot. Belekeverjük a felvert tejszínt, és jól összedolgozzuk. Az egyik tésztalapra egyenletesen rákenjük a krémet, majd befedjük a másik tésztával. Tetejére csokimázat készítünk!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése