Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 1 tk. só
- 1 tojás
- 1 tojás sárgája
- 3 dl tej
- 6 dkg margarin
- 2,5 dkg élesztő
- 7 ek. darált dió
- 2 púpos ek. cukor
- 1 ek. méz
- 3 ek. baracklekvár
Az élesztőt másfél deci langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet, sót, margarint elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojásokat, a maradék tejet, és a felfuttatott élesztőt. Jó alaposan kidagasztjuk. 30 percig kelesztjük. Közben elkészítjük a tölteléket. Jól kikeverjük a hozzávalókat. Lisztezett felületen 12 db egyforma részre vágjuk. Ezután mindegyiket elfelezzük és gömbölyítjük. 10 percet pihentetjük. A gombócokból vékony téglalapokat nyújtunk. Egy brióshoz 2 téglalapra lesz szükségünk. Az egyik téglalapot megkenjük a töltelékkel, ráhelyezzük a másik téglalapot. Derelyevágóval 1 cm-ként bevágjuk, de a tészta széleinél már nem. A tésztát felemeljük, kicsit megrázzuk, hogy a bevágások kicsit szétnyíljanak, majd sodorjuk és végül feltekerjük briósnak. Sütőpapíros tepsire tesszük, 30 percig hagyjuk kelni még. 180 fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük. Még melegen megkenjük olvasztott vajjal. Végül megszórjuk porcukorral.
Készítettem fázisfotókat is:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése