2014. március 9., vasárnap

Barackos joghurttorta


Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 25 dkg cukor
  • 8 ek. forró víz
  • 20 dkg liszt
  • 1 cs. sütőpor
Krémhez:
  • 500 ml Cukrászhab
  • 3 ek. porcukor
  • 4 db 125 g-os barackos joghurt
  • 1 cs. zselatin fix
  • barackkonzerv
Elkészítés:
A tojások fehérjét kemény habbá felverjük. A tojás sárgákat a cukorral, forró vízzel habosra keverjük. Fokozatosan hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet és a fehérjehabot. Sütőpapírral bélelt 29*25 cm-es tepsibe öntjük a masszát. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. Tűpróba!
Utána rácsra borítva kihűtjük. Ha kihűlt két részre vágjuk vizszintesen.
3 db felezett őszibarackot kis kockákra vágunk. A krémhez felverünk 250 ml tejszínt. A joghurtot, a porcukorral,és a zselatin fixxel kikeverjük, majd a tejszínhabot beleforgatva egyneművé keverjük. 
A krémet habzsákba kanalazzuk. Az alsó tésztalapra habzsákból kinyomunk a krémből. Rászórjuk a barack kockákat, majd még egy adag krémet nyomunk rá. Ráhelyezzük a felső tészta lapot, kicsit rányomjuk, hogy a krém egyenletesen elosztódjon a tésztalapok között. A maradék krémmel bevonjuk a torta oldalait, meg a tetejét. A hűtőbe kifagyasztjuk. Pár óra múlva feldiszítjük a végső formájára. Én most a maradék  ml tejszínt egy ek porcukorral felvertem. Dekoráltam vele a torta oldalát. A tetejére ostyaképet tettem, és tejszínrózsákkal rögzítettem a széleit.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése